Snoopy

snoopySnoopy is de hond van Charlie Brown. Deze wereldbekende Beagle werd geïntroduceerd in 1950 in de Amerikaanse satirische strip ''Peanuts''. De door Charles M. Schulz geschreven verhalen werden over heel de wereld vertoont, met tijdloze personages zoals Charlie Brown en Woodstock, Snoopy's allerbeste vriend. Snoopy is een super fantasierijke, zelfverzekerde hond. Ook ziet hij zich zelf als een meester van vermommingen, dit is terug te zien aan alle rare outfits die je hem in de verhalen en series ziet dragen. In Snoopy's vrije tijd is hij vooral bezig met het schrijven van boeken, dagdromen op zijn hondenhok en natuurlijk in de gaten houden wanneer het etenstijd is.

 

Charlie Brown

Charlie BrownCharlie is het hoofdpersonage uit de Stripverhalen van Charles M. Schulz. Ook al lijkt het soms of Snoopy de spotlight voor zich zelf pakt. Charlie staat bekend als een lieve kneus, een jongen die nooit opgeeft (ondanks hij bijna nooit wint). Hij is de manager van s 'werelds slechtste honkbal team en is hopeloos verlief op het kleine meisje met rood haar, maar kan nooit de moed vinden om er iets van te zeggen. Ondanks dat hij geplaagd wordt door zijn vrienden, een 'vlieger-etende boom' en zelfs zijn eigen hond. Toch blijft hij de onmiskenbare held in de wereld van 'Peanuts'.

 

Sally Brown

Sally BrownSally is Charlie's kleine zusje, en niet bepaald het gemakkelijkste kleine zusje om te hebben. Ze kan erg koppig zijn en wil altijd haar gelijk hebben, totdat overduidelijk wordt aangetoond dat ze dus geen gelijk heeft. Dan krijg je hoogst waarschijnlijk te maken met haar nieuwe filosofie: ''Who cares?''.

 

Woodstock

woodstockDit geel-gekleurde vogeltje is Snoopy's beste vriend. Of ze nou helicopter vliegen of op avontuur gaan met de rest van de 'Beagle Scouts, ze zijn altijd samen te vinden. Snoopy is tevens de enige die Woodstock kan verstaan, voor de rest klinkt dit als onnozel getjilp. Voor de rest heeft Woodstock een ingewikkelde relatie met wormen, en is hij altijd te vinden als Snoopy hem nodig heeft bij Snoopy's wereldberoemde hondenhok.

 

Lucy van Pelt

Lucy van Peltbekend voor haar prikkelbare en bazige eigenschappen, Lucy van Pelt is vaak te vinden achter haar 5-cent psychiatrische kraam, waar ze advies hoort uit te delen, maar vaker ervoor kiest om Charlie belachelijk te maken of om Linus zijn 'veiligheidsdeken' te stelen. Lucy's enige zwakte is haar onbeantwoorde liefde voor piano speler Schroeder.

 

Franklin

FranklinFranklin is Charlie's stille vriend en vetrouweling. Hij is een van de weinige die nooit iets slechts zou zeggen over de ongelukkige held uit de verhalen van Charles M. Schulz. In school zit hij een stoel voor Peppermint Patty, wat zijn dag ook niet beter maakt. Franklin speelt op dit moment nog honkbal in het team van Peppermint Patty, maar droomt ervan om een dag de beste hockey speler te worden in de NHL.

 

Marcie

MarcieMarcie is veruit de slimste in de vriendengroep van Charlie, ondanks ze geen idee heeft wat het verschil tussen honkbal en hockey is. ze houdt van lezen, school en van Charlie zelf! Ze is beste vriendinnen met Peppermint Patty, ondanks ze compleet het tegenovergestelde van elkaar zijn.

 

Linus van Pelt

Linus van PeltLinus is Charlie's beste vriend. Hij is een goedhartige, deken-knuffelende filosoof die tegen iedereen wel wat aardigs heeft te zeggen. Hij is vaak de persoon met de stem van rede in de buurt, en het blijft hem altijd pijn doen wanneer mensen (of pompoenen) hem teleurstellen. Naast zijn 'veiligheidsdeken' en zijn geloof in 'The Great Pumpkin' is hij bekend voor zijn acties op het honkbalveld.

 

Pigpen

Pigpen, een jongen die naar zijn naam toe leeft, is een vriend van Charlie en een vaste speler in het honkbal team. Naast volledig onder te zitten in modder, vuil en stof, heeft hij interesses in geschiedenis, het maken en eten van ''mud pies'' en de politiek!